MENIU

Daviso taurė: Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkai "Avia Solutions Group" arenoje pradėjo pasirengimą savaitgalio dvikovoms

2016-09-12

Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos teniso rinktinės "Avia Solutions Group" arenoje šiandien pradėjo pasirengimą penktadienį startuosiančiam Daviso taurės mačui. Tiesa, į pirmąją treniruotę abi komandos susirinko be savo lyderių. Mat Laurynas Grigelis, o taip pat bosniai Damiras Džumhuras ir Mirza Basičius, sėkmingai sužaidę praėjusią savaitę vykusius ATP ir ITF turnyrus, į Vilnių atkeliavo tik šiandien.

9 valandą rytinę treniruotę pradėję lietuviai "Avia Solutions Group" arenoje jautėsi lyg namie. Mat lygiai prieš metus jie čia žaidė tų pačių varžybų susitikimą su Ukrainos komanda.

"Tikrai viskas žinoma. Arena ta pati, rūbinės ten pat, danga ta pati. Tiesa, sakyčiau, kad kai metų pradžioje žaidėme Šiauliuose prieš norvegus kortas buvo kiek greitesnis. Jį perdažė? A, todėl taip ir yra", - sakė antroji Lietuvos rinktinės raketė Lukas Mugevičius, išgirdęs, kad prieš šį mačą teniso korto danga buvo perdažyta Vokietijoje.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės kapitonas Aljosa Piričius, tik atvykęs į areną, su varžybų teisėjais skubėjo tartis dėl galimybės bent pusvalandžiu pratęsti jo komandos vakarinę treniruotę.

"Mūsų lyderiai atskris į Vilnių tik popiet. Manau, po kelionės jiems būtų labai naudinga lengvai prasimankštinti ir pamušti kamuoliuką bent gerą pusvalandį", - aiškino A. Piričius.

Paklaustas, kokie jo pirmieji įspūdžiai, bosnių treneris nedvejodamas iškėlė į viršų nykštį.

"Puiki arena. Puikus kortas. Gal kiek lėtokas, tačiau man jis patinka labai", - gerų žodžių treniruočių sąlygoms negailėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės kapitonas.

Faktai apie artėjantį Daviso taurės mačą:

Savaitgalį specialiai šiam mačui "Avia Solutions Group" arenoje buvo paklota Vokietijoje gaminta ir prieš mėnesį atnaujinta hard tipo danga. Bendras korto plotas - kiek daugiau nei 800 kv. metrų.

Abiejų komandų žaidėjai kartu sudėjus per savaitę persitemps daugiau nei 50 rakečių. Vienos raketės tempimui sunaudojama maždaug 10 metrų stygų. Raketės pertempimas trunka nuo 20 minučių iki pusvalandžio.

Treniruotėms ir mačams komandos sunaudos iki 600 kamuoliukų. Galutinis sunaudotų kamuoliukų skaičius priklausys nuo susitikimų trukmės. Mat kamuoliukai keičiami naujais kas 7 ir 9 geimus.

Vyriausioji susitikimo teisėja - italė Maria Cristina Barbarano. Bokštelių teisėjais bus estė Kairi Karpa ir Shayjus Mikdašas iš Izrealio.

Mačų metu kamuoliukus žaidėjams paduos 22 vaikai.

Susitikimams, be bokštelių teisėjų, teisėjaus 22 linijų teisėjai.

Varžybų metų arenoje darbuosis daugiau nei 60 savanorių.

Daviso taurės susitikimas tarp Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinių rugsėjo 16-18 dienomis vyks Vilniuje, "Avia Solutions Group" arenoje. Bilietus į šį renginį platina bendrovė "Tiketa". Pergalę mače iškovojusi komanda kitais metais varžysis pirmoje Daviso taurės varžybų grupėje. Galutinę mačo baigtį lems penkių susitikimų rezultatais. Penktadienį ir sekmadienį bus žaidžiami du vienetų susitikimai, šeštadienį - vienas dvejetų mačas.