MENIU

Roko operą užbaigia ašaras spaudžianti daina apie Lietuvą

2016-11-11

Atsinaujinusi roko opera „Jūratė ir Kastytis“ žengia į didžiąją sceną! Ir pristato atgimusiam pastatymui specialiai sukurtą finalinę patriotinę dainą „Dievas davė“, daina skambėjo LRT laidoje „Auksinis balsas“. Muziką  sukūrė Rokas Radzevičius, žodžius – Rimvydas Stankevičius.

Gruodį žiūrovų laukia roko operos “ Jūratė ir Kastytis“ parodymas  – ir gerokai padidinti specialūs tik arenoms skirti pastatymai su dvigubai daugiau šokėjų. Atgimusios roko operos „Jūratė ir Kastytis“ parodymais   gruodžio 17 d.- Vilniuje  „Avia Solutions Group“ arenoje.

Jūratę vaidina Aistė Smilgevičiūtė. Kastytį – Vaidas Baumila.  Kopų senį – Kostas Smoriginas. Perkūną – Vladas Kovaliovas. Neptūną – Povilas Meškėla. Kastyčio motiną – Evelina Sašenko. Finalinę dainą „Dievas davė“  jie atlieka visi kartu ir žiūrovų manymu, tai yra vienas emociškai stipriausių , ašaras spaudžiančių, operos momentų, nes tokios įtaigios dainos apie Lietuvą jau senokai nebuvo sukurta.

Kompozitoriaus Roko Radzevičiaus ir libreto autoriaus Rimvydo Stankevičiaus  kūrinys „Jūratė ir Kastytis“ atgimė prieš metus ir sulaukė didžiulio žiūrovų dėmesio. Bilietai į pirmus parodymus buvo išgraibstyti.  Naują roko operos versiją režisavo Kostas Smoriginas. Kompozitorius savo kūrinį papildė naujomis negirdėtomis arijomis. Roko operos choreografija patikėta Gyčiui Ivanauskui, scenografija – Marijui Jacovskiui, kostiumų dizainas – Liukai Songailaitei.

„Jūratė ir Kastytis“  visada buvo tautiniais ir etniniais motyvais persmelktas kūrinys, tačiau naujas pastatymas dar labiau sustiprino šį įspūdį.  M. Jacovskio sukurta scenografija – pilna pagonybės stabų, pajūrio žvejų buities motyvų. Ir, žinoma, jam reikia dėkoti už nuostabiai grakštų burlaivį, kuris netikėtai virsta inkaru. Jis – viso spektaklio pagrindinė veiksmo ašis.