MENIU

Žiūrovų akimis: „Sostinės klubo krepšininkų mesti tritaškiai metimai skrosdavo krepšinio tinklelį“

2019-11-15

Kaip ir visas sezono startas nuo pat pradžių, taip ir šio savaitgalio varžybos LKL su Kėdainių „Nevėžio" klubu yra lyg amerikietiški kalneliai. Išvykoje Vilniaus „Rytas" sugeba nugalėti grėsmingą varžovą, tokį kaip Krasnodaro „Lokomotiv" klubą iš Rusijos, Europos taurėje, o jau savaitgalį patiria visišką fiasko LKL, pralaimėdamas prieš Kėdainių „Nevėžio" krepšininkus, rezultatu 65-68. 

Vilniaus "Ryto" klubas vėlų trečiadienio vakarą stoja į žūtbūtinę akistata su Limožo CSP krepšinio klubu iš Prancūzijos, prieš kurį sieks revanšo po skaudaus pralaimėjimo išvykoje Europos taurėje. Todėl Vilniaus „Rytas" klubas bus motyvuotas ir užsivedęs laimėti rungtynes žaizdamas namuose Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, savo žiūrovų akivaizdoje.

„Avia Solutions Group“ arenoje susirinkusių žiūrovų emocijas galima buvo stebėti naujame įspūdingo dydžio įrengtame LED kubo ekrane, kai sostinės klubo krepšininkų mesti tritaškiai metimai skrosdavo krepšinio tinklelį arba po įspūdingų Arno Butkevičiaus dėjimų po varžovų krepšiu.

Sostinės krepšinio klubas, PIRMAVO visas rungtynes ir nė karto neleido persverti varžovams rezultato, tačiau jau 33 - ają 4 - kėlinio minutę varžovai iš Prancūzijos buvo grėsmingai priartėję prie Vilniaus „Ryto" klubo ir alsavo jiems į užnugarį rezultatų 77 - 76, tačiau tuo metu nepabūgę varžovų iniciatyvos ėmėsi du „Ryto" krepšininkai. Vienas iš jų buvo Pako Cruz, kuomet griūdamas iš ne patogios situacijos su varžovo pražanga įsūdė fantastišką tritaškį metimą ir padidino skirtumą iki 81 - 76, tai buvo vienas gražiausių šių rungtynių epizodų, vėliau sekė puikus Mindaugo Girdžiūno dvitaškis su varžovo pražanga, kuris pelnė du taškus su varžovo pražanga ir skirtumas jau išaugo iki 83 - 76. Varžovai jau nebesugebėjo atsitiesti po tokių skaudžių metimų ir „Rytas" pelnytai šventė antrąją pergalę iš eilės Europos taurės turnyre rezultatu 92 - 78 bei sustiprino savo viltis kovojant dėl kelialapio į „Top 16" etapą.

Nuotraukos ir tekstas: Jaroslavas Petrauskas