MENIU

Žiūrovų akimis: „Tai nėra vien įnirtingos kovos dėl pergalės!“

2019-11-18

Lapkričio 16 dieną, Vilniuje praūžė dvidešimtasis, jubiliejinis „KOK World Series & MMA Bushido Hero’s” bušido turnyras. Pilna arena žiūrovų, 32 kovotojai, galybė trenerių, komisijos nariai ir kraują žiūrovams kaitinusios „Bushido angels” merginos pripildė erdvę audringomis emocijomis ir sukūrė įspūdingą reginį. Kovotojai iš Lietuvos, Ukrainos, Vokietijos, Italijos ir kitų valstybių kovojo dėl nugalėtojo titulo. Galbūt dėl absoliutaus žiūrovų palaikymo žaidžiant „namuose”, galbūt dėl stipraus fizinio pasirengimo  – lietuvių pergalių, skirtingose svorio kategorijose, buvo gerokai daugiau.

Visi kovotojai, bet visi skirtingi. Ne tik kalbant apie nugalėtų ar pralaimėtų kovų skaičių, svorio kategoriją, amžių, bet ir pagal kiekvieno kovotojo asmenybinius ypatumus. Buvo be galo įdomu pamatyti ne tik pačias kovas iš sportinės, techninės pusės, bet ir tą kiekvieno dalyvio individualią prisistatymo dalį. „MMA Bushido“ ir „King of Kings” renginiai visada pasižymėjo ne tik kovomis, bet ir rodomu „šou”, todėl kuo įdomesnės asmenybės susirenka, tuo ir pats reginys tampa įspūdingesnis, emocingesnis. O kur dar skandalingi kovotojų pasisakymai spaudos konferencijų metu ar pačiame ringe... Visa tai vienareikšmiškai kursto žiūrovų aistras!

Tačiau, pernelyg pompastiškas savęs pateikimas ar atvirai rodomas pasitikėjimas savimi, kai kuriems kovotojams  ringe kišo koją: kovotojai klydo, ne itin tiksliai atakavo varžovus, neparodė geriausios gynybos. Todėl nors ir buvo savimi pakankamai užtikrinti, tačiau pergalės skonio tąvakar taip ir nepajautė. Kitiems tuo tarpu - pergalė buvo iškovota tik per  plauką. Įdomi tendencija, kad kuo paprasčiau ir ramiau kovotojas save pateikė, tuo labiau sužibėjo ringe, taip užsitikrindamas laimėjimą. Bet vėlgi, jeigu visi būtų paprasti ir ramūs renginys netektų didelės dalies savo žavesio. Juk „KOK World Series & MMA Bushido Hero’s“ tai nėra vien įnirtingos kovos dėl pergalės!

Nuotraukos ir tekstas: Ingrida Gumbaragytė