MENIU

Žiūrovų akimis: „Daddy Was A Milkman - šildanti elektroninė muzika“

2019-11-29

Lapkričio 28-osios vakarą,  į „Avia Solutions Group“ arenoje vykusį savo koncertą, elektroninės muzikos mylėtojus „pasišildyti“ kvietė Daddy Was A Milkman (tikrasis atlikėjo vardas – Ignas Pociūnas). Raminantis, svajingas, romantiškas, kiekviename koncerte žiūrovus nukeliantis į kitą pasaulį – štai koks yra šis, prieš kelerius metus sužybėjęs ir šiandien savo kūryba džiuginantis atlikėjas.

Daddy Was A Milkman gerbėjai, ne vieną kartą dalyvavę jo koncertuose, žino, kad jis mėgsta artimą kontaktą su žiūrovu, o visos atlikėjo dainos yra apipintos įdomiomis, jautriomis ar linksmomis istorijomis. Kaip koncerto metu juokavo pats Ignas (Daddy Was A Milkman), pažiūrėjęs vieno iš senesnių koncertų įrašą,  jis nusprendė, kad nuo šiol koncertuose kalbės mažiau, tačiau tikriausiai to padaryti neišeis. Būtent tokiu šiltu ryšiu su gerbėjais šis atlikėjas ir žavi. Kiekviena Daddy Was A Milkman daina yra atskira gyvenimo istorija, pasakojanti apie jausmų sezoniškumą, kurio valdyti kartais negalime. Ne ką mažiau nei muzikinė koncerto pusė, svarbi buvo ir vizualika. Kiekvieną dainą lydėjo skirtingos, didžiuliame ekrane rodomos siurrealistinės vaizdo projekcijos, dar labiau sustiprinančios muzikos siunčiamą žinutę.

Daddy Was A Milkman yra išleidęs jau du albumus – „Daydreaming“ (2016) ir „Intimate us“ (2018). Koncerte skambėjo dainos iš abiejų albumų – nuo pačių pirmųjų iki vėliausiai išleistų dainų. Koncerto metu į sceną su atlikėju lipo ir garsūs svečiai, bičiuliai. Viena iš pirmųjų Daddy Was A Milkman sukurtų dainų buvo „Sleepwalker“. Ją, kaip pasakojo atlikėjas koncerto metu, karjeros pradžioje nedrąsiai pasiūlė kartu įrašyti grupės „Freaks on Floor“ lyderiui, dabar ir puikią solinę karjerą vystančiam, Justinui Jaručiui. Abu atlikėjai, dabar jau tapę bičiuliais, kartu atliko šį kūrinį. Vėliau scenoje pasirodė ir iš Latvijos atkeliavęs, vienos garsiausių Baltijos šalių grupės „Brainstorm“ lyderis Renaras Kauperis, kuris su Daddy Was A Milkman atliko visai neseniai kartu išleistą dainą „This is How I Feel“. Trečiasis koncerto svečias – taip pat labai garsus Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjas, prodiuseris – Ten Walls (Marijus Adomaitis).

Daddy Was A Milkman yra vienas ryškiausių muzikos kūrėjų Lietuvoje, kuris sėkmingai koncertuoja bei nemažai gerbėjų turi ir užsienyje. Nekeista, kad šį atlikėją mylime ne tik mes, bet ir užsienio melomanai. Tai atlikėjas, kuris savo nuoširdžia asmenybe ir muzika greitai randa kelia į klausytojų širdis.

 

Nuotraukos ir tekstas: Iveta Janušauskaitė