MENIU

Jamesas Bluntas prisipažino klydęs dėl vieno kūrinio ir gerbėjams pristatė naują jo versiją

2020-02-07

Artėjant šv. Valentino dienai ir pirmajam pasaulinio turo „Once Upon A Mind“ koncertui, James Bluntas karaliauja eteryje. Jausmingų baladžių virtuozas pastaruoju metu vieną po kito pristatė keletą naujų vaizdo klipų, dabar vėl stebina gerbėjus – pristato naują singlo „Halfway“ versiją. Šį kartą kūrinį J. Bluntas įrašė su žinomu kantri muzikos duetu iš Didžiosios Britanijos „Ward Thomas“.

 

„Halfway“ parašiau kaip solinį kūrinį, todėl originalioje kūrinio versijoje, kuri skamba naujausiame albume „Once Upon A Mind“, girdisi tik mano vokalas. Tačiau kai įrašėme dainą, man iš karto tapo aišku, kad „Halfway“ turėtų būti atliekama duetu. Dainoje yra tiek daug amerikietiškos dvasios, kad netrukus supratau, jog man reikia ją iš naujo įrašyti kartu su geriausiais kantri muzikos atlikėjais, kokius tik galiu rasti. Toli ieškoti nereikėjo – „Ward Thomas“ kūriniui suteikia labai daug jėgos“, – apie dueto gimimą pasakojo J. Bluntas.

 

J. Blunt ir „Ward Thomas“ „Halfway“:

Apie dvynių seserų Catherine ir Lizzy grupę „Ward Thomas“ pasaulis išgirdo prieš šešerius metus. Merginoms iš karto buvo priklijuota „pirmųjų Britanijos kantri muzikos žvaigždžių“ etiketė. Kantri muzikos duetas jau spėjo išleisti du albumus, kurių paskutinis pasiekė D. Britanijos kantri muzikos albumų topų viršūnę.  Negana to, pernai Kantri muzikos asociacija „Ward Thomas“ apdovanojo prestižiniu Jeffo Walkerio pasauliniu pasiekimų apdovanojimu – seserų duetas tapo vos antrąja D. Britanijos kantri grupe, pelniusia šį apdovanojimą.

 

Simboliška, kad moterų numylėtinis J. Bluntas savo koncertinį turą „Once Upon A Mind“ pradės vasario 14 d. D. Britanijoje. Skelbiama, kad turo koncertuose gimtinėje kartu su J. Bluntu pasirodys ir dvynės „Ward Thomas“. Valentino dienos koncertas atidarys daugiau kaip penkis mėnesius truksiantį J. Blunto turą po Europą, kurio metu dainos „You Are Beautiful“ autorius užsuks ir į Lietuvą – birželio 3 d. J. Bluntas koncertuos Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje. Nors turas skirtas pristatyti naujausią atlikėjo albumą, koncertų metu skambės visi ryškiausi J. Blunto hitai.

 

Jameso klasika – 2004 m. pasirodęs debiutinis albumas „Back To Bedlam“ – praėjusį rudenį buvo paskelbtas vienu geriausiai parduodamų dešimtmečio albumų, o vos tik dienos šviesą išvydęs pagrindinis albumo singlas „You’re Beautiful“ tapo pasauliniu hitu, kurį iki šiol dainuoja kelios kartos. Šeštuoju studijiniu albumu „Once Upon A Mind“ J. Bluntas tik dar kartą įrodė koks gabus, nuoširdus ir emocionalus dainų kūrėjas jis yra.