MENIU

Širdžių ėdikas Davidas Garrettas grįžo pas gerbėjus Lietuvoje

2020-05-07

Lietuvoje, Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, jau du kartus koncertavęs vienas geriausių ir garsiausių šių dienų smuikininkų Davidas Garrettas vėl pasiekiamas šalies publikai. Tik šį kartą atlikėjo pasirodymas kitoks savo formatu – įspūdingas D. Garretto ir jo grupės koncertas „Explosive Live“ prabangiame kruiziniame laive persikėlė į virtualią erdvę. Koncerto įrašą smuikininko gerbėjai kviečiami patogiai ir saugiai stebėti internetu, „Tiketa“ platformoje „Online renginiai“.

Per ilgiau nei dešimtmetį trunkančią tarptautinę karjerą D. Garrettas ne kartą pranoko pats save. Vienas tokių jo pasiekimų – pasaulinis turas „Explosive Live“, kurio metu atlikėjas aplankė daugiau nei 20 valstybių ir į koncertus pardavė beveik pusę milijono bilietų. 

D. Garrettas „Viva La Vida“

Paprastai koncertuojantis prestižinėse koncertų salėse ar didelėse arenose, 2018 m. rudenį savo pasirodymams smuiko virtuozas pasirinko netikėtą ir intymią erdvę kruiziniame laive „Queen Mary 2“, kur klausytojams pristatė didžiulio populiarumo sulaukusią koncertinę programą „Explosive Live“. Šio koncerto įraše užfiksuotas artimas ir asmeniškas publikos bei atlikėjo kontaktas skambant svaiginantiems roko hitams „Purple Rain“ ar „They Don’t Care About Us“, taip pat visame pasaulyje žinomiems pop-hitams „Viva la vida“ ar D. Garretto mėgstamiausioms klasikinėms melodijoms, tokioms kaip Bethoveno 5-oji simfonija bei Vivaldžio „Vasara“, ar paties atlikėjo kurtoms kompozicijoms „Furious“ ir „Explosive“.

„Explosive Live“ koncertinio turo metu smuiko karalius surengė savo pirmąjį koncertą Lietuvoje.  Debiutas pavyko. Gerbėjų meilę patvirtino po poros metų, 2019-ųjų rudenį, sostinės „Avia Solutions Group“ arenoje įvykęs antrasis D. Garretto koncertas „Unlimited – Greatest Hits – Live“, kurį stebėjo pilna arena. 

D. Garrettas Bethoveno 5-oji simfonija
 

Vargu, ar be D. Garretto yra kitas atlikėjas taip puikiai gebantis kurti, atlikti ir sujungti bet kokio žanro muziką. Įvardijamas kaip A. Paganinis tarp populiariosios muzikos žvaigždžių ir Jimis Hendrixas tarp smuikininkų – D. Garrettas yra šio amžiaus „Velnio smuikininkas“, tarptautinė superžvaigždė, kuri nutrina ribas tarp Mocarto ir „Metallicos“. Garbinamas kaip „crossover“ muzikos pionierius ir dėl išskirtinės virtuoziškos grojimo technikos, Davidas vienodai gerai jaučiasi ir kartu su garsiausiais pasaulio dirigentas bei orkestrais atlikdamas sudėtingas klasikos kompozicijas, ir stadionus pavergiančius roko hitus.

Nuo ankstyvos vaikystės buvo aišku, kad D. Garrettas – ypatingas. Būdamas vos ketverių, jis pradėjo groti smuiku, o septynerių buvo priimtas į prestižinę Liubeko muzikos akademiją Vokietijoje. Prieš savo 13-ąjį gimtadienį D. Garrettas jau buvo išleidęs dvi kompaktines plokšteles. Šiandien jis jau yra pelnęs 24 aukso ir 16 platininių apdovanojimų skirtinguose planetos kampeliuose – nuo Honkongo iki Vokietijos, nuo Meksikos iki Taivano, nuo Brazilijos iki Singapūro.  

Bet kuriuo metu ir bet kokiame įrenginyje patogiai stebėti išskirtinio D. Garretto koncerto „Explosive Live“ įrašą galima įsigijus bilietą, kuris kainuoja 6 eurus. Įsigiję bilietą žiūrovai gauna vaizdo transliacijos nuorodą, kurią gali aktyvuoti bet kuriuo metu iki vaizdo transliacijos pabaigos. Aktyvuota nuoroda veikia 48 val., per kurias vaizdo įrašą galima peržiūrėti tiek kartų, kiek norisi.

Bilietą į D. Garretto koncerto transliaciją galima įsigyti čia: https://bit.ly/2L76kDK