MENIU

Rolandas Kazlas ir Pakeleiviai. „Toks koncertas“

2016-08-02

Gruodžio mėnesį, kada metai artėja prie pabaigos, o didžiausios metų Šventės prie pradžios, kai beveik nėra renginių ir koncertų, nėra kur nueiti įdomiai praleisti laiką, kai žmonės yra  skatinami pirkti nereikalingus daiktus ir produktus, o norisi kažko nematerialaus, nenusakomo, nesukramtyto, neapčiuopiamo ir  dar negirdėto, galbūt ne dainininko, ne poeto, ne kompozitoriaus, tačiau  ROLANDO KAZLO ir  jo PAKELEIVIŲ koncertas kaip tik ir bus toks? Bet kuriuo atveju, šis, sunkiai pasiduodantis  aprašymui ir  lengvai nenusakomas atlikėjas kartu su puikiais muzikantais surengs „Toks koncertas”  „Avia Solutions Group“ arenoje,  o sykiu - supažindins su nauju ROLANDO KAZLO  autorinių dainų albumu „TOKS“.

 Ko būtų galima tikėtis iš koncerto ir koks jis bus, geriausia paklausti paties ROLANDO KAZLO:

„ Žinoma, nesu dainininkas ir kompozitorius, o tik dar vienas dainuojantis aktorius, kažkokiu savotišku  būdu atliekantis savotiškai kurtas dainas, bet galbūt,  taip dar įdomiau? Tapo įprasta, jog dažniausiai žmonės eina dar kartą paklausyti dainų, kurios jiems ir taip iki gyvo kaulo maloniai girdėtos, o atlikėjai – žinomi nuo vystyklų. Tad galbūt einama pasižiūrėti, ar tas atlikėjas iš viso dar gyvas, kaip jis atrodo dabar ir kodėl neatrodo taip, kaip prieš kelis dešimtis metų. Tačiau... Legendiniai legendinių dainų atlikėjai turi savų didelių privalumų...Legendiniam atlikėjui nebereikia dainuoti pačiam - už jį dainuoja publika. Legendai tai - rojus. Ir dainuot nereikia ir  legenda išlieki, o publika patenkinta savo dainavimu su legenda. Aš ir mano Pakeleiviai esame dar labai jauni (visiems kartu beveik 3 metukai), nežinomi (kai kurie kažkur matyti), dainos negirdėtos, albumas nelauktas (tai jau tikrai).

Tad manyčiau, „Toks koncertas” - puiki proga susipažinti iš naujo, šiuolaikiškai tariant, padaryti „restart‘ą“, susitikti akis į akį, bei dovanoti dainas į ausį.

Šiuo metu su muzikantais studijoje įrašinėjame dainas ir sudėsime jas į albumą. Manau, jog tai bus pats  geriausias liudijimas apie save, toks savotiškas mano audio autoportretas. Toks ir ne kitoks.

Kiek save prisimenu, visada buvau toks. Koks buvau vaikystėje, toks esu ir dabar. Kaip teigia filosofas, valios ir vaizdinių specialistas, Artūras Šopenhaueris: „Žmogus niekada nesikeičia.Visi jo veiksmai ir poelgiai tėra tik charakterio variacijos“. Galbūt... Su Šopenhaueriu ginčytis sunku, ypač žinant jo nelengvą charakterį. O Napoleonas  kaip tyčia yra pasakęs: „Iš filosofo jau nieko nebegalima padaryti.“ Aš nesu nei filosofas nei karvedys ir dainininku tapti neketinu,  tiesiog tokiu būdu  muzikos pagalba perduodu kai kuriuos duomenis apie save. Jei kūryboje varijuoju – vaidinu, režisuoju, koncertuoju, svečiuojuosi kitų kūrėjų pasauliuose, tai kaip žmogus visada grįžtu  į savo kiemą, prie savo durų, prie savo lango, už kurio - mano esmė,  pradmenys ir man skirtas horizontas.

Dainose - mano žvilgsnis į pasaulį, save pasaulyje, toks esu žmogus, tokios mano dainos, toks kol kas gyvenimo kelias ir tokie Pakeleiviai.

Manyčiau, jog mano ir Pakeleivių koncertas išskirtinis tuo, jog tai – profesionalių ir puikių muzikantų bei neprofesionalaus dainininko, tačiau ne pačio prasčiausio (taip kalbama) dainų pranešėjo derinys. Kol kas, deja, neatsirado tokio drąsaus vokalisto, kuris ryžtųsi dainuoti tokias dainas, neatsirado konferansjė, kuris suprastų, ką ir kaip reikia pristatyti, todėl pats tokias dainas dainuoju ir pats jas pristatau. Vieniems labiau patinka dainų pristatymai, kitiems - dainos. Pastebėjau, jog daugėja tokio mūsų pasismaginimo bei švelnaus sceninio chuliganizmo gerbėjų. Koncertai vyks lietuvių, anglų,  lenkų, zimbabviečių ir vėl lietuvių dialektu be subtitrų, bet taip suprantamai ir aiškiai, jog kažko nesuprasti galėtų tik tas, kuris taip ir nesuprato...

Galbūt mano Pakeleiviais tapsite ir Jūs? Norėtųsi, kad  visiems nuotaika po koncerto būtų geresnė nei iki jo. Tai būtų didžiausia  abipusė dovana.

Tuo, ką čia kalbėjau, netikėkit nei vienu žodžiu, čia  viso labo Toks anonsas, “Tokio koncerto”.

Visa tiesa – arenose. GYVAI.“

Bilietų į “Tokį koncertą” jau yra ir kurį laiką bus. Koncertų specialistų nuomone, apie bilietą geriausia būtų pagalvoti jau dabar, nes gali taip atsitikti, jog  uždelsus, labai geram žmogui gali atitekti nelabai gera vieta. Prastesnėse vietose sėdi tie, kurie iš anksto nepagalvojo, kaip jie nori sėdėti – gerai ar blogai. Geriausia 2 val. sėdėti patogiai ir su vaizdu į Kazlą.

 

“Tokiame koncerte” dalyvauja  ROLANDAS  KAZLAS ir   PAKELEIVIAI :

 

ANDRIUS DAUGIRDAS (bosinė gitara,vokalas)

Jonė Dambrauskaitė (klavišiniai,vokalas)

Audrius Piragis (gitara)

Dainius Didžiulis (gitara)

Laurynas Čekelis (klavišiniai,pučiamieji,vokalas)

Žydrūnas Mockūnas (perkusija)

Martynas LUKOŠEVIČIUS (mušamieji)

Aušra Kiuraitė  Svilainienė (pritariamasis vokalas)

Dalia Babilaitė  Abarė (pritariamasis vokalas)

 

Perspėjimas: „ Eidami į „Tokį koncertą” nerizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove”.