MENIU
Baletas „The Great Gatsby“
2016 Spalio 30 d.
(Sekmadienis)
Renginys jau įvyko
Baletas „The Great Gatsby“

Daugiau nei baletas“, - taip pristatomas šou „Didysis Getsbis“, kurį spalio 30-ąją pirmą sykį pamatys ir Lietuvos žiūrovai. Įspūdingas šokio ir muzikos projektas, sukurtas garsių Ukrainos ir JAV menininkų, bus parodytas Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Pasaulis puikiai žino amerikiečių rašytojo F. Scotto Fitzgeraldo romaną „Didysis Getsbis“ ir pagal jį režisieriaus Bazo Luhrmanno pastatytą filmą su Leonardo DiCaprio pagrindiniame vaidmenyje. Dabar atėjo metas pamatyti, kaip ši meilės, neapykantos, pavydo, sėkmės ir vienatvės istorija atrodo, perteikiama geriausių baleto ir moderniojo šokio artistų.

2014-aisiais Kijeve pristatytas šou „Didysis Getsbis“ jau vadinamas sensacija. Jis akimirksniu sudomino ir baleto, ir pramoginių renginių mėgėjus. Tarptautinės profesionalų komandos sukurtas projektas sujungė klasikinį baletą, modernųjį šokį ir kinematografiją.

„Svarbiausias mūsų tikslas – šiuo pasirodymu sugriauti žanrų ribas ir sukurti visiškai naujo tipo reginį“, - komentuoja šou autoriai.

Visi jie – gerai žinomi, savo srityse didelių aukštumų pasiekę menininkai. Spektaklio meno vadovas ir pagrindinio vaidmens atlikėjas – šiuo metu vienas garsiausių pasaulio baleto šokėjų Denisas Matvijenko.

Keturių tarptautinių baleto konkursų „Grand Prix“ pelnęs menininkas šoka Maskvos Didžiojo ir Sankt Peterburgo Marijos, Niujorko „American Ballet Theatre“, Milano „Teatro alla Scala“, Paryžiaus „Grand Opera“ ir kitų prestižinių pasaulio teatrų scenose.

„Jis – lyg Michailas Baryšnikovas, Rudolfas Nurijevas ir Aleksandras Godunovas viename asmenyje. Baleto pasaulis seniai nematė tokio reiškinio“, - komplimentus Denisui Matvijenko žeria garsi Rusijos primabalerina Natalija Makarova.

Baleto pasaulyje visas įmanomas aukštumas pasiekęs šokėjas nusprendė išmėginti ir moderniojo šokio sferą. „Didysis Getsbis“ - jo sumanytas projektas, kuriame susilies šios skirtingos šokio mokyklos ir tradicijos.

„Didžiojo Getsbio“ fragmentai:

Kartu su Denisu Matvijenko šiame šou šoka ir jo žmona – daugybės tarptautinių baleto konkursų prizininkė, Sankt Peterburgo Marijos teatro solistė Anastasija Matvijenko. Keliolikos šokėjų trupėje, suburtoje specialiai šiam šou, pasirodo ir kitos įvairių šokio žanrų žvaigždės – pavyzdžiui, Europoje gerai žinomos ekstravagantiškos ukrainiečių grupės „Kazaky“ narys Arturas Gasparas.

Ne mažiau žinomas ir šio spektaklio choreografas bei režisierius. Tai Lietuvoje labai mėgstamos, anšlago sulaukusius pasirodymus Vilniuje rengusios JAV moderniojo šokio trupės „Complexions“ lyderis Dwightas Rhodenas.

Dar 1994-aisiais „Complexions“ įkūręs menininkas yra sukūręs choreografiją daugiau nei 80 šokio spektaklių, tačiau „Didįjį Getsbį“ vadina bene didžiausiu ir sudėtingiausiu darbu per visą savo karjerą.

Jo sukurta choreografija puošė ne tik baleto ir moderniojo šokio spektaklius, bet ir populiarius televizijos šou ir net roko superžvaigždžių koncertus – Dwighto talentu naudojosi tokie atlikėjai kaip U2 ir Prince'as.

„Muzikalumas, išradingumas, tikslas, nuoseklumas, puikus scenos erdvės panaudojimas ir sugebėjimas pasakoti istoriją – dėl visų šių savybių jis yra vienas iš šių dienų geriausių choreografų“, - taip apie Dwightą Rhodeną rašo JAV leidinys „The L.A. Times“.

Beje, šiame šou šoka ir kita „Complexions“ žvaigždė – nuo 2004-ųjų šioje trupėje ryškiai spindintis šokėjas Cliffordas Williamsas, žinomas ir iš pasirodymų daugybėje JAV televizijos projektų. Šou režisieriui Dwightui Rhodenui talkina keletas asistentų, tarp kurių yra ir kartu su juo „Complexions“ sukūręs Desmondas Richardsonas, vadinamas vienu geriausių pasaulyje moderniojo šokio specialistų.

Spektakliui „Didysis Getsbis“ nufilmuotos specialios vaizdo projekcijos, o muzikos autorius – garsus Ukrainos kompozitorius ir prodiuseris Konstantinas Meladzė, kurio dainas atlieka jo brolis Valerijus Meladzė, Ala Pugačiova, Sofija Rotaru, Ani Lorak ir daugybė kitų Rytų Europos muzikos žvaigždžių.

Konstantinas Meladzė buvo ukrainietiškosios muzikinio šou „The Voice“ versijos, Rusijos TV projekto „Fabrika zviozd“ prodiuseris, sukūręs daugybę sėkmingų projektų, tačiau „Didįjį Getsbį“ atvirai vadina svarbiausiu ir ambicingiausiu savo gyvenimo darbu.

Daugiau nei metai pasiruošimo ir repeticijų, aistringi, iki mažiausios smulkmenos tikslūs šokėjų judesiai, puikiai pritaikyta muzika – visa tai prieš šimtmetį sukurtą literatūros šedevrą pavertė įspūdingu scenos kūriniu, kuris nepavaldus laikui.

„Svajojome sukurti spektaklį, kuris galėtų būti pastatytas bet kuriame amžiuje. Man atrodo, mums pavyko“, - sako Denisas Matvijenko, kviesdamas lietuvius pirmą sykį pasimėgauti šiuo talentingų menininkų fantazijos skrydžiu.

Renginio trukmė: 2 val., 1 x 30 min..

Durys atidaromos iki renginio likus: 1 val.

 

Vaikai įleidžiami nemokamai: TAIP (iki 5 metų).

Leidžiama fotografuoti, filmuoti: NE.

Renginio organizatorius: Fors projektai, UAB.

Daugiau informacijos: NĖRA.

Salės planas