MENIU
Elitinis pasaulio šou Cirque du Soleil – Varekai
2017 Birželio 9 d.
(Penktadienis)
Renginys jau įvyko
Elitinis pasaulio šou Cirque du Soleil – Varekai

Nuo šiol pirkti išankstinius bilietus ramiau! Apdrausk savo bilietą bilietų draudimu ir atgauk visą už bilietus sumokėtą sumą, jei atsitiks nenumatytas įvykis. Daugiau informacijos: http://www.tiketa.lt/Insurance

Elitinis pasaulio šou „Cirque du Soleil“ Vilniuje perkels į magišką pasaulį

„Cirque du Soleil“ – vienas iš nedaugelio pasaulio šou, sugebantis pasirodymų metu ištrinti ribą tarp realybės ir magijos. Tuo bus galima įsitikinti 2017 m. birželio 8-11 dienomis Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, kur „Cirque du Soleil“ surengs šešis spektaklio „Varekai“ pasirodymus.

Šis šou apibūdinamas kaip itin stiprius jausmus sukeliantis dramos bei akrobatikos derinys, prikaustantis ir mažųjų, ir suaugusių žiūrovų dėmesį nuo pirmos iki paskutinės minutės. „Varekai“ pagal geriausias „Cirque du Soleil“ tradicijas apjungia kvapą gniaužiantį artistiškumą, novatorišką muziką, lyg iš kito pasaulio atkeliavusias dekoracijas ir stebinančią choreografiją. „Cirque du Soleil“ reikalavimu, siekiant maksimalaus spektaklio įspūdžio, pasirodymai rodomi jaukioje aplinkoje, todėl vietų skaičius yra ribojamas.

Nuo 2002 m. Monrealyje įvykusios pirmosios šou premjeros „Varekai“ jau aplankė daugiau nei 130 miestų 23 šalyse. Prieš porą metų „Varekai“ leidosi į naują turą, šį kartą pasirodymus pritaikę ir didžiausioms arenoms. Kritikų išgirtas „Cirque du Solei“ spektaklis sužavėjo per 10 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

„Varekai“ yra alternatyvi graikų mito apie Ikarą versija. Spektaklis prasideda nuo to, kad jaunuolis ne žūsta jūroje, o nukrenta į stebuklingą mišką. Atsidūręs pasaulyje, kupiname fantastinių būtybių, jis leidžiasi į nuotykį – juokingą ir keistą vienu metu. Šią dieną ant laiko ribos, šioje nepaliestų galimybių vietoje ir prasideda naujo gyvenimo užkalbėjimas.

„Varekai“ pasirodymus kuria tarptautinė 50-ies atlikėjų ir muzikantų komanda iš 19-os pasaulio šalių.

Spektaklio artistų drabužinėje – per 600 vienetų specialiai sukurtų kostiumų, batų, perukų ir aksesuarų. Anksčiau su teatru, kinu ir opera dirbusiai dizainerei Eiko Ishiokan darbas su cirko spektakliu buvo naujas iššūkis. Ji sukūrė kostiumus, tapusiais itin svarbiu spektaklio akcentu – ryškios, drąsios spalvos ir netikėtos formos dar labiau pabrėžia artistų judesių grožį bei grakštumą.

Pasirodymo muziką kūrusi italė Violaine Corradi įkvėpimo sėmėsi iš viso pasaulio muzikos lobynų. Kiekviename kūrinyje pinasi įvairios kultūros – havajietiškų ritualų garsai, XI amžiaus trubadūrų dainos iš pietų Prancūzijos, tradicinės armėnų melodijos, gospelo muzika ir daugelis kitų.

Scenarijų, kostiumus ir muziką į harmoningą visumą sujungia Stephanie Roy kurta scenografija. Menininkė „Varekai“ pasaulį sukūrė iš keturių pagrindinių dalių: miško, scenos, podiumo ir pakylos aikštelės. Beveik 300 medžių miškas, kurių viršūnės siektų ketvirto aukšto langus – „Varekai“ veikėjų namai, o šalia įkurta pagrindinė akrobatų pasirodymo vieta – erdvi scena. Didžiulis, 30 metrų ilgio, paukščio stuburą primenantis podiumas leidžia „Varekai“ pasaulio gyventojams pasiekti dangų, o su išoriniu pasauliu juos jungia scenografijos ašis – virš žiūrovų sumontuota platforma.

Pasaulio klajūnų romų kalba „varekai“ reiškia „bet kur“. Parašytas ir režisuotas Dominico Champagne, šis „Cirque du Soleil“ spektaklis yra duoklė ramybės neturinčiai sielai, taip pat cirko menui, tradicijoms bei begalinei aistrai tų, kurie, eidami ieškojimo keliu, atranda „Varekai“.

„Cirque du Soleil“ 1984 metais įkūrė 20 gatvės artistų, dabar šią organizaciją sudaro apie 4 tūkst. darbuotojų, iš kurių trečdalis – artistai iš 50 skirtingų pasaulio šalių. Per daugiau nei trisdešimt gyvavimo metų „Cirque du Soleil“ pradžiugino ir stebuklą padovanojo daugiau nei 160 milijonų žiūrovų, 400 miestų ir 60 šalių visame pasaulyje.

Renginio trukmė: 2 val.

Durys atidaromos iki renginio likus: 1 val.

 

Vaikai įleidžiami nemokamai: NE.

Leidžiama fotografuoti, filmuoti: NE.

Renginio organizatorius: SEVEN Live, UAB.

Daugiau informacijos: el. paštas: info@sevenlive.lt.

Salės planas