MENIU

Klausimai Aidenui Malašinskui

2016-10-19

Stipriausioje Europos lygoje kartu su Zaporožės „Motor“ ekipa rungtyniaujantis lietuvis Aidenas Malašinskas su nekantrumu laukia naujųjų rinktinės kovų. Iš Utenos kilęs rankininkas daug metų prieš persikeldamas į Ukrainą praleido įvairiose Ispanijos ekipose, tačiau tikina, jog sąlygos sportuoti stipriausioje Ukrainos komandoje yra suteikiamos užtektintai geros tam, jog klubas galėtų siekti itin aukštų tikslų.

Gal galite plačiau papasakoti apie gyvenimo sąlygas Zaporožėje?

Gyvenimo sąlygos čia tikrai nėra kažkuo išsiskiriančios, todėl šia tema išsiplėsti nelabai ir galėčiau. Didelis miestas, kuriame vis dar gyvuoja rankinis, ko tikrai nepasakyčiau apie likusią Ukrainos dalį. Vis tik sunkus metas Ukrainai kalbant apie šią sporto šaką. Mūsų klubas tikrai išsiskiria nuo kitų šalies ekipų savo profesionalumu, treniruočių sąlygomis, inventoriumi. Turime viską, ko gali reikėti tiek individualiam, tiek komandiniam darbui, bet juk taip ir būti ekipoje, kuri atstovauja savo šaliai ir miestui „Čempionų“ lygoje. Klubas išskirtinis dar ir tuo, jog savo mieste negalime žaisti namų rungtynių, kadangi nėra reikalavimus atitinkančios salės. Todėl tenka namų rungtynes žaisti kitame mieste. Pernai tai buvo Kijevas, šiemet jos vyksta Kharkove. Didelis privalumas „Motor“ klube tas, jog pagrindinis remėjas „Motor Sich“ turi savo avia kompaniją ir į rungtynes išvykoje galime vykti privačiu lėktuvu.

Kokie tikslai keliami klubui šiam sezonui?

Pernai tikrai nemažai pasiekėmė „Čempionų“ lygoje, buvo geras sezonas, tačiau klubo tikslai visada yra maksimalūs ir šiemet užduotys iškeltos labai didelės. Jeigu pavyktų patekti į atkrintamąsias varžybas, tikslas minimum, manau, būtų pasiektas.

Kaip leidžiate laisvalaikį? Kokių pomėgių turite?

Laisvą laiką dažniausiai skiriu poilsiui. Jei ryte nereikia į treniruotę, tai stengiuosi gerai išsimiegoti, atgauti jėgas, nes krūviai čia tikrai yra dideli. Man patinka žiūrėti filmus, serialus, skaityti knygas, žaisti kompiuteriu, aišku, retkarčiais išeinu pasivaikščioti ir į miestą.

Galbūt be rankinio domitės ir kitomis sporto šakomis?

Patinka žiūrėti išties įvairius sporto renginius. Aišku, daugiausiai stebiu rankinio rungtynes ir jų rezultatus, tačiau taip pat labai patinka futbolas, NBA, lengvoji atletika.

Artėja Lietuvos rinktinės kovos, kokios mintys, prognozės prieš jas?

Aišku tai, jog bus tikrai sunku, tačiau darysime viską, ką galime. Mes kovosime, o prognozes palikime lažybų bendrovėms.

Lietuva rungtyniaus su Belgijos, Norvegijos bei Prancūzijos rinktinėmis. Ką galite pasakyti apie būsimas varžoves?

Prancūzija, mano nuomone, yra pati stipriausia rinktinė Pasaulyje, todėl su jais kautis bus ypatingai sunku. Norvegija - stipri vidutiniokė, kuri pastaruoju metu demonstruoja taip pat itin gerus rezultatus. Mažiausiai pažįstamas varžovas kol kas yra Belgija, tačiau atėjus laikui, manau, pasiruošim kovai ir prieš juos.

Kas galėtų būti lietuvių stiprioji pusėje šiame atrankos cikle?

Susirinksime į treniruotes, pradėsime dirbti, tada braižas ir stipriosios pusės jau bus aiškesnės. Kol kas kažką sunku pasakyti. Galbūt to reikėtų klausti vyriausiojo trenerio, kuris jau dabar dėlioja žaidimo planus.

Lapkričio 6 dieną, sekmadienį, Avia Solutions Group arenoje įvyks Europos rankinio čempionato atrankos rungtynės Lietuva – Norvegija.  Rinktinė į šį atrankos ciklą žengia su šūkiu „Žaidimai baigiasi”, kuris pabrėžia ambiciją pagaliau patekti į pagrindines Europos rankinio čempionato kovas. Bilietai jau prekyboje www.tiketa.lt .