MENIU

Žiūrovų akimis: „Šokio, spalvų, emocijų, gyvos muzikos kupinas vakaras“

2019-12-02

Kol didžioji dalis vilniečių skuba ir stengiasi užsiimti geriausią vietą prie būsimosios Vilniaus eglutės, kitiems smagiau pamatyti kitokias žvaigždes. ,,Avia Solutions Group" arenoje lapkričio 30-osios vakarą karaliavo žvaigždės ant parketo, nes vyko ,,Pasaulio standartinių sportinių šokių čempionatas 2019". Taip pat tuo pačiu vyko ir aukščiausio lygio Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos. Dar prie neatidarytų sektorių įėjimų būravosi tiek garbaus amžiaus žiūrovai, tiek jaunoji karta (matyt, ir būsimieji šokėjai). O pradėjus leisti žiūrovus į pačios arenos vidų - jie greit užpildo kone visas skirtas vietas. Tarp žiūrovų buvo galima pamatyti Lietuvoje puikai žinomus šokio pasaulio veidus: Jūratę ir Česlovą Norvaišas, Gintarę ir Tomą Slausgalvius.

 

Renginį atidarė Lietuvos tautiniais drabužiais apsirengęs jaunimas, kuris įnešė Pasaulio Standartinių šokių federacijos vėliavą. Ir tuomet visų akis prikaustė pristatomos šokių poros. Jų buvo iš įvairiausių pasaulio kraštų. Nuo Australijos iki Islandijos. Net 77 poros žengė arenos parketu. Lietuvos publikos džiaugsmui, tarp jų ir dvi lietuvių poros: Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva bei visą sezoną puikiai pasirodę ir iki šiol pirmoje reitingų vietoje esantys Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė. Lietuvių poros kaip karališkoji šeima ėjo parketo viduriu, o susirinkusi publika juos dosniai apdovanojo aplodismentais ir šūksniais. Oficialaus renginio atidarymo metu tarti keli gražūs žodžiai Lietuvos sportinių šokių federacijai švenčiančiai 30 metų jubiliejų bei pasakytos priesaikos tiek šokejų, tiek teisėjų vardu.

 

Ne visos 77 poros laimėjo galimybę dalyvauti finaliuose šokio etapuose. Visą dieną varžęsi dėl galimybės laimėti pasaulio geriausiųjų titulą, į ketvirtfinalį pateko tik 24-ios geriausiai pasirodžiusios poros. Jos ketvirtfinalio, o taip pat ir pusfinalio bei finalo metu atliko penkis šokius - valsą, tango, vienos valsą, lėtą fokstrotą ir kvikstepą. Dalyviai kaip lengvi pūkeliai sukosi pagal visą vakarą gyvai grojusio Baltarusijos orkestro ir jiems pritariančių dainininkų muziką. Moterų suknelės kaip blizgučiai ant kalėdinės eglutės nušvietė visą areną ir prikaustė visų žvilgsnius. Kiekvieno šokio metu, nežinojai, į kurią porą žiūrėti, nes visi dalyviai, žiūrint neprofesionalo akimis - šoka tobulai. Nors ištiestas parketas atrodė didelis, bet kai kada atrodydavo kad vietos vis tiek mažai. Tik dėka nuostabių partnerių, poros elegantiškai prasilenkdavo ar trumpam sustojus pasukdavo kita kryptimi.

 

Apie šį vakarą butų galima pasakoti ir pasakoti, bet vakaro džiaugsmas, kad teisėjams įvertinus finalo šokius pagal keturis kriterijus (TQ - technika, MM - muzikalumas, PS - partnerystė, CP - choreografija) pirmąją vietą užtikrintai laimėjo lietuvių pora Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė. Vienoje ir kategorijų netgi gavo maksimalų balų skaičių! Juos paskutinio šokio kvikstepo metu žiūrovai palaikė net atsistoję ir plojo pagal muzikos ritmą. Kita lietuvių pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva buvo ketvirti. Tačiau paskelbė žinią, kad nutraukdami šokėjų megėjų karjerą, nutarė pasukti į profesionalų lygą ir šokti profesionaliai. Sėkmės jiems.

 

Dėkui organizatoriams ir svarbiausia šokėjams už šokio, spalvų, emocijų, gyvos muzikos kupiną vakarą. 

 

Nuotraukos ir tekstas: Iveta Kaurynaitė