MENIU

Žiūrovų akimis: „Džiaugsmingos emocijos, romantiški žvilgsniai bei aistros ant šokių parketo“

2019-12-03

Paskutinę šių metų rudens dieną realizavau savo svajonę - „prisiliečiau‘‘ dalyvaudama renginyje prie pasaulio šokių elito. Vyko Pasaulio standartinių sportinių šokių čempionatas, į kurį susirinko 80 geriausių pasaulio šokėjų porų iš 46 valstybių.

 

Visus sportininkus, o taip jų ir Lietuvos sportinių šokių federaciją, švenčiančią 30-ąjį jubiliejų, sveikino LSŠF prezidentas bei čempionato organizacinio komiteto pirmininkas Gintaras Skorupskas, LSŠF garbės prezidentas Česlovas Norvaiša, čempionato vyriausias teisėjas iš Serbijos Nenad Jeftič. Savo šalies porų palaikyti atvyko Japonijos, Vokietijos, JAV, Estijos ir kitų ambasadų pareigūnai, garbūs svečiai.

 

Tarp 77 stipriausių planetos porų nebuvo lygių Lietuvos šokėjams – Evaldui Sodeikai ir Ievai Žukauskaitei Sodeikienei bei Vaidotui Lacičiui ir Veronikai Golodnevai Lacitienei. Abi poros šoko pasaulio čempionato finale – tarp šešių geriausiųjų. Tą pripažino ir dvylikos vertintojų komisija, ir daugiau kaip 3000 sirgalių, kurie finalo metu pakilo iš savo vietų ir privertė sportininkus šokti per ovacijas, negirdint muzikos.Tai buvo nerealus jausmas, kai užteko kelių minučių šokio, kad publika liktų sužavėta, užburta šokio aistros. Šokant gimtojoje šalyje, sportininkai tikrai negalėjo skųstis susirinkusiais žiūrovais – kiekvieną šokį palydėdavo sirgalių šūksnių audra ir itin gausios ovacijos. E. Sodeika ir I. Žukauskaitė Sodeikienė laimėjo visus penkis programos šokius – lėtąjį valsą, tango, Vienos valsą, fokstrotą ir kvikstepą. Jiems pirmą kartą karjeroje buvo įteikti pasaulio čempionų medaliai. Lygiai toks pat stiprus palaikymas visų turų metu lydėjo Vaidotą Lacitį ir Veroniką Golodnevą Lacitienę. Tiek patys sportininkai, tiek gausios sirgalių pajėgos džiaugėsi iškovota ketvirtąją vieta pasaulio čempionate.

 

V. Lacičiui ir V. Golodnevai Lacitienei šis čempionatas buvo ypatingas. Po finalo ir apdovanojimų ceremonijos sportininkai itin jautria kalba paskelbė atsisveikinantys su mėgėjų sportu, kuriam skyrė beveik trisdešimt metų. Nuo šiol Vaidotas ir Veronika atstovaus Lietuvai profesionalų šokėjų lygoje.

 

Kartu su pasaulio čempionatu vyko ir pasaulio reitingo Lotynų Amerikos šokių varžybos, kurias lydėjo dar viena ne mažiau jautri atsisveikinimo kalba. Aktyvią sportinę karjerą baigė daugkartiniai Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė. 

 

Tad šio šeštadienio vakarą „Avia Solutions Group“ arenoje netrūko džiaugsmingų emocijų, romantiškų žvilgsnių bei aistros ant šokių parketo!

 

Nuotraukos ir tekstas: Miglė Matijošiūtė