MENIU

Kokį sportą Mantas Katleris vadina šių metų atradimu?

2021-04-26

„Linkėjimai Plėtai, Dumčiui ir Pelėdai!“, - vienoje interneto tinklalaidėje linkėjimus Lietuvos rankininkams siuntė humoristas Mantas Katleris. 34-ejų metų komikas teigia paskutiniu metu labai susidomėjęs rankiniu ir atskleidžia, kad vaikystėje nuolat buvo šio sporto mėgėjų apsuptyje, todėl rekomenduoja jį visiems.

„Šiemet turiu du atradimus: rankinis ir Tenerifė. Visų pirma, sveikinu Lietuvos rinktinę su pirmąja pergale atrankos turnyre prieš Izraelį“, - internetinėje tinklalaidėje „Vėl Tie Patys“ su Rolandu Mackevičiumi ir Mantu Stonkumi teigė M. Katleris“, - „Dabar pasakysiu linkėjimus trims žmonėms ir galvosit, kad sakau ne pavardes, o „kličkas“. Taigi, linkėjimai Plėtai, Dūmčiui ir Pelėdai!“.

„Plėta yra mano vaikystės draugas. Nemačiau jo nuo tada, kai išsikrausčiau iš Tulpių gatvės Panevėžyje. Mano galvoje jis vis dar penkiolikametis, bet jam jau apie 30 metų, todėl įsijungęs rankinį nustebau jį pamatęs. Tikrai gražus vyras išaugo. Mano name visi rankinį lošė, Panevėžyje buvo labai populiarus dalykas. Tikrai įsijunkit rankinį, palaikykit rinktinę ir duokite šansą šiam sportui”, - pridūrė M. Katleris.

Skirmantą Plėtą, Mindaugą Dumčių, Edmundą Pelėdą ir kitus rinktinės žaidėjus šią savaitę išvysime net trijuose mačuose. Žūtbūtinėse atrankos į 2022 metų Europos rankinio čempionatą Lietuvos rankinio rinktinė balandžio 26 dieną išvykoje žais su Izraeliu, balandžio 29 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje priims Islandiją, o gegužės 2 dieną išvykoje atrankos etapą užbaigs dvikova su Portugalija.

Vieną pergalę, prieš Izraelį, per trejas rungtynes iškovojusi Lietuvos rinktinė dar turi realių šansų patekti į čempionatą, tačiau antrąkart įveikti Izraelio šio vakaro rungtynėse neužtenka. Kovoje dėl kelialapio į „EHF Euro 2022“ turnyrą, rinktinei reikės taškų ir prieš Islandijos arba Portugalijos rinktines, kurioms Lietuvos rankininkai rudenį pralaimėjo.

Rankinio mylėtojai pirmadienį iš Lietuvos rinktinės tikisi pergalės Izraelyje, tuo metu didžiausios viltys dedamos į ketvirtadienį Vilniuje vyksiantį mačą prieš Islandiją, laikomą silpnesniu varžovu už Portugaliją. Negana to, rungtynės vyks namuose, o „Avia Solutions Group“ arenoje mačą pagaliau galės stebėti ir fanai.

„Žaisti namuose visada yra geriau tiek su sirgaliais, tiek be jų. Namų aikštėje žaidėjai geriau jaučiasi psichologiškai, nėra nuovargio ir streso dėl kelionės, pakitusių gyvenimo sąlygų ar problemų su maistu. Grupėje gavome šalis, esančias tolimiausiuose Europos kampeliuose, todėl tokios kelionės tikrai išvargina“, - teigė Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Miglius Astrauskas.

Kelialapius į 2022 metų Europos rankinio čempionatą iš viso gaus 20 rinktinių – visos pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos bei 4 geriausios grupėse trečiąją vietą užėmusios rinktinės. Lietuvos grupėje šiuo metu pirmauja Portugalija su 6 taškais, Islandija turi 4 taškus, Lietuva – 2 taškus, Izraelis – nulį.

Ši savaitė bus svarbi ne tik Lietuvos rinktinei, bet ir žaidėjui Aidenui Malašinskui, kuris turi šansą užfiksuoti istorinį pasiekimą. Vilniuje vyksiančiose rungtynėse prieš Islandiją pasirodysiantis įžaidėjas gali tapti rezultatyviausiu visų laikų Lietuvos rinktinės rankininku, jei pelnys bent vieną įvartį. Šiuo metu pirmą-antrą vietas su 406 įvarčiais A. Malašinskas dalinasi su jau karjerą baigusiu Andriumi Stelmoku.