MENIU

I. Kavaliauskaitė su šeima Dubline aplankė garsiausią pasaulio cirką, kurį netrukus išvysime Vilniuje

2022-08-18

Garsiausias pasaulio cirkas „Cirque du Soleil“ rugpjūčio 25-28 dienomis viešės Vilniuje, kur surengs net šešis „Corteo“ pasirodymus. Kol Lietuvos gyventojai nekantriai laukia šio renginio, televizijos laidų ir renginių vedėja bei nuomonės formuotoja Indrė Kavaliauskaitė su šeima šią vasarą jau turėjo išskirtinę galimybę gyvai išvysti cirko šou Dubline ir pasidalino savo įspūdžiais.


Vėjuotoje Airijos sostinėje liepos mėnesį vykusi „Corteo“ premjera buvo svarbus įvykis tiek „Cirque du Soleil“ artistams, tiek jų gerbėjams, dėl pandemijos negalėjusiems susitikti net dvejus metus. Tad pirmieji žiūrovai prie „3Arenos“ pradėjo būriuotis gerokai iš anksto.

Tarp cirko gerbėjų – ryški, stilinga, vietinius atsigręžti priverčianti Indrė su nenustygstančiomis atžalomis Marija Barbora (6) ir Aleksandru (4) bei mama televizijos prodiusere Neringa Kavaliauskiene. Būtent iš mamos, mačiusios daugumą Lietuvoje rodytų „Cirque du Soleil“ spektaklių, Indrė daug girdėjo, kokio aukšto lygio tai šou, kaip tai įkvepia.

 

Jai „Corteo“ – pirmasis šio cirko pasirodymas, tad su džiaugsmu priėmė pasiūlymą jo skristi pažiūrėti į Dubliną. „Pasaulis jau seniai tapo mažas, viskas priartėjo. Man labai patinka kur nors keliauti dėl koncerto, šou, spektaklio. Šį kartą atskridau į cirką! – džiūgavo lūkuriuodama, kol bus atvertos arenos durys. – Visada tikėjau, kad kol mokėsime džiaugtis viskuo, kuo džiaugiasi vaikai, nepasensime. O ir gyvenimas smagesnis, kai dienose daugiau spalvų, muzikos ir nors šiek tiek stebuklo.“


„Cirque du Soleil“ įkurtas dar 1984 metais Kanadoje. Per tą laiką cirko šou jau stebėjo daugiau kaip 365 milijonai žiūrovų devyniasdešimtyje pasaulio šalių. Cirkas penkis kartus viešėjo Lietuvoje. Na, o unikalus režisieriaus Daniele Finzi Pascos kūrinys „Corteo“ pirmą sykį buvo pristatytas Monrealyje 2005 metais, šį šou jau matė daugiau nei devyni milijonai žmonių.

„Corteo“ yra svaiginanti, juokinga ir jaudinanti istorija apie svajoklį klouną Mauro, kuriam, gulinčiam mirties patale, prieš akis prabėga gyvenimas, pilnas spalvingų prisiminimų, tikrų įvykių ir vizijų, susitikimų su mylėtomis moterimis ir senais draugais iš cirko.

 

Ir Indrę, ir vaikus „Corteo“ užbūrė nuo pirmųjų akimirkų. Kartu su visa arena jie plojimais ir šūksniais pasitiko kiekvieną kvapą gniaužiantį numerį. „Marija – gimnastė, svajoja vieną dieną tapti čempione. „Cirque du Soleil“ ji išvydo, kokiuose pasirodymuose gali dalyvauti geriausios pasaulio gimnastės. Joms besisukant ant įspūdingų sietynų, dukra manęs vis klausinėjo: jei daug sportuos, ar ir ji galės pasirodyti ant tų lempų?“ – juokėsi nuomonės formuotoja. Aleksandras sustingęs stebėjo klounų pokštus ir magijos detales.

 

„Šio spektaklio fabula, gyva muzika, ryškūs personažai, labai gražūs šokio elementai, tobuli akrobatų pasirodymai mane pakerėjo, – prisipažino Indrė. – Kai jie bus Vilniuje, būtinai eisiu pasimėgauti reginiu dar kartą!“. Įspūdingas šou Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje kitą savaitę bus parodytas net šešis kartus per keturias dienas.

 

Ištikimiausi „Cirque du Soleil“ gerbėjai Lietuvoje jau yra matę šou „Saltimbanco“, „Alegría“, „Quidam“, „Varekai“ ir „Toruk“. Kiekvienas šio cirko spektaklis labai skirtingas, tuo metu „Corteo“ – ypač teatrališkas, didelis dvi valandas besitęsiantis šou. Jis kiekvieną paliečia, verčia ir susimąstyti apie gyvenimo prasmę, ir užsimiršti, atsipalaiduoti, iš širdies pasijuokti.